2011. június 2., csütörtök

Nyírfacukor az újra felfedezett és modern cukor


nyírfacukor (xilit, xylitol) édesítőszer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait. Egyénenként előfordulhat első néhány alkalommal hasmenés, de íze (szőlőcukor és a normál cukor között van az íze, de mindenki pozitívan nyilatkozik róla és pozitív hatásai se elhanyagolhatóak (alacsonyabb kalóriatartalom és 1/4 szénhidrát tartalom a cukorhoz képest)
A nyírfacukor többek között 7-es glikémiás indexe miatt is egyre kedveltebbé válik. Főként a Candidások és a cukorbetegek között terjed nagyon, de pozitív hatásai miatt az egészségesen vagy csak diétásabban táplálkozók körében is terjed!
Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is. Nagyobb mennyiségben az ipar számára a nyírfa rostjaiban található xilán-ból állítják elő innen ered a nyírfacukor kifejezés.
A nyírfacukor Szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál, valamint a vércukorszintet sem emeli meg. Amennyiben a cukorral készült ételekhez xilitet használnak, úgy az segíthet megőrizni a megfelelő vércukorszintet, emellett megelőzhető vele az elhízás. Lassú felszívódásának és átalakulásának köszönhetően fokozza a jóllakottság érzését, ennek következtében használatával megelőzhető a túlevés. A cukorénál alacsonyabb kalóriatartalma miatt képes hozzájárulni a hatékony fogyáshoz. A témában végzett 1500-nál is több tudományos kutatás szerint a cukorfüggőség elleni küzdelem során is kiválóan alkalmazható, hiszen minél többet fogyasztunk belőle, annál kevésbé függünk a cukortól. Ez megoldást nyújthat a napjainkban egyre túlzóbb mértékű cukorfogyasztás okozta egészségügyi problémákra. Lúgosító hatásának köszönhetően a Candida diéta során is bátran fogyasztható.

1 megjegyzés:

  1. Érdekességek találhatóak még a nyírfacukorról:
    http://nyirfacukor.net/
    http://nyirfacukor.info/

    VálaszTörlés